torsdag 24 november 2011

Anja rapporterar från LSUs årsmöte!


Kära Juniorer! 

I lördags fick jag äran att representera CISV Sweden på LSU - Sveriges ungdomsorganistaioner's årsmöte, även kallat Repskapet. LSU är alltså en paraplyorganisation för Sveriges Ungdomsorganisationer och jobbar både med påverkansarbete i olika sakfrågor som berör unga engagerade människor, internationella uppdrag och samarbeten och med utbildningar, mötesplatser och utvecklingsstöd för sina medlemsorganisationer. Mer om LSU kan du läsa HÄR


På Repskapet träffas alla LSU's medlemsorganisationer för att ha årsmöte, alltså välja ny styrelse, bestämma vad LSU ska fokusera på det närmaste året och vad de ska syssla med. Det blir mycket diskussioner, eftersom många organisationer är väldigt olika och jobbar för olika saker, och det är sjukt spännande!  

Felix König
I år valdes bland annat en ny ordförande för LSU, han heter Felix König och kommer ursprungligen från RFSL Ungdom. Stort grattis Felix!  Övriga styrelsen består av 10 ledamöter, och mer info om dem hittar du HÄR

LSU jobbar mycket med att utveckla sina medlemsorganisationer och erbjuder därför er medlemmar en mängd olika coola utbildningar! LSU l Metodo är typ som en utbildningsserie som berör olika teman, allt från ledarskap till ekonomi till kommunikation. Intresserad? Kontakta NJR'sen för mer information! 

LSU hittar titt som tätt på olika grymma projekt, temadagar och forums träffar. För att hålla dig uppdaterad om vad som händer inom och runt LSU kan man prenumerera på deras nyhetsbrev, HÄR!

Är du intresserad, tycker det verkar kul, eller fattar ingenting? Tveka inte att höra av dig, LSU finns till för sina medlemmar - och det är DU!
Kram på er alla!


Inga kommentarer: