fredag 13 januari 2012

360 synvinklar, uppstartshelger och annat!

Haj haj halleuu!!

God fortsättning, och välkomna till 2012! Året då världen går under, USA väljer president igen och CISV Sweden anordnar minst tolv mosaikprojekt! Vi hoppas att ni börjat komma igång med era projekt igen efter jullovet, för det har vi!

Igår (12/1) var Anton, Björn och My i Hammarkullen i Göteborg och höll workshops på 360 synvinklar, ett projekt som gick ut på att sammanföra många olika perspektiv på samma plats i en dag fylld med workshops och möten. Temat för dagen var aktivt medborgarskap, och vår workshop gick ut på att göra världen lite bättre på en timme. Deltagarna fick komma på ett problem de hade i sin vardag, använda "trädmodellen" för att analysera problemet, för att slutligen komma på en lösning som de kunde genomföra under resten av dagen. Problemen sträckte sig från att bussar ofta är sena, till rasism i skolan.

Verkar ha koll?

Dagen var en totalsuccé! Vi fick flera komplimanger för att vi var duktiga på att hålla i sessioner (tack SO Höst och Vår för träningen!), ett antal personer som var intresserade av organisationen, och till och med lärare som undrade om vi ville komma ut till deras skolor och göra aktiviteter med dem! Detta var första gången på länge som CISV verkligen tog sig utanför bubblan och ut i den riktiga världen, och världen tycker om oss! Kom ihåg det! Vi kan!

En tråkig nyhet är att LE, Lokalföreningarnas Erfarenheter var tvungna att ställa in lägret nu i helgen på grund av för få anmälda deltagare. Jättetråkigt för både arrangörerna och de som anmält sig så klart. Förhoppningsvis görs ett nytt försök senare, och missa det inte då, för idén är grymt bra!

Vad händer nu då? Jo! Nu i helgen är My och Anton på utbildning för utbildare i Göteborg tillsammans med Malin (som är styrelseledamot vald av juniorerna, SJR) och förstås många andra blivande Impact-utbildare. Björn är förstås också i Göteborg, men han planerar CISV Mölndals barnby! Peppen är på topp hos oss alla fyra! Resten av januari kommer bland annat ägnas åt en uppstartshelg med de Regionala Juniorrepresentanterna, och februari inleds med planering av SO Vår (2-4 mars, taggaaa!). Väntar ni på mer information om SO Vår? Ni behöver inte vänta länge till!

1 kommentar:

My sa...

Den där My verkar ha bra koll i alla fall. Tur att grabbarna har henne. ;)