måndag 5 mars 2012

SO Vår – Dagen efter


Till Linköpings lokalförening, till Östgötagården, till vår otroliga köksstab och framförallt till alla er fantastiska juniorer: Tack!

SO Vår är slut för i år, det var till och med mer än ett dygn sedan. Förhoppningsvis har ni alla kommit hem ordentligt, och kunnat sova ikapp lite! I detta inlägg tänkte jag berätta hur ni röstade, och hur jag (Björn) och My kommer att rösta under årsmötet! Anton har ju inte rösträtt där, så han får sitta bakom och titta på, även om han (precis som på SO Vår) får argumentera och diskutera.

Här kommer en snabb sammanfattning av vårt årsmöte och vad vi beslutade!

Verksamhetsplanen
Vi kommer att föreslå en ändring i det tredje stycket under Programverksamhet (på s.54) från
"Vi toppar aldrig laget, vi använder ett ledarskap som är motsatsen till elitistiskt och hierarkiskt." till
"Vi toppar aldrig laget, vi strävar mot ett ledarskap som är motsatsen till elitistiskt och hierarkiskt."

I övrigt godkänner vi verksamhetsplanen.

Motion A (Medlemsavgift)
Här kommer vi att föreslå en ändring i motionen som går ut på att man har sitt huvudmedlemskap i CISV Sweden som är gratis, men att den lokalförening man går med i kan välja att ta ut en medlemsavgift. På detta sätt följer vi PUL men låter fortfarande lokalföreningarna bestämma sin medlemsavgift själva.

Om vårt förslag inte godkänns kommer vi att rösta emot motionen. 

Motion B (Rösträtt efter storlek)
Juniorerna kom fram till att risken för att "de stora" lokalföreningarna kan köra över mindre är en situation vi inte vill ha, och kommer därför att rösta emot motionen. 

Motion C (60/40 även i styrelsen)
Juniorerna gillar absolut detta förslag och kommer därför att rösta för, vi är ju trots allt en ungdomsorganisation!

Motion D (Utdrag ur belastningsregistret)
Eftersom juniorerna vill följa lagen, men inte riskera våra deltagares säkerhet kom det in flera ändringsförslag. Stor förvirring uppstod, men till slut tog vi följande beslut:

Vi kommer att föreslå att årsmötet bordlägger den första delen (att ta bort kravet på utdrag) och endast rösta igenom den andra (att styrelsen får i uppdrag att skapa ett bra säkerhetssystem).
Dessutom kommer vi att lämna in ett förslag som tar bort kravet på utdrag, men ändå uppmanar lokalföreningarna att be om ett från alla som idag krävs på ett. Vi poängterar alltså till den sökande att det är frivilligt, men ett plus.

Verksamhetsplan
Vi kommer att föreslå att de regionala juniorrepresentanterna avsägs allt ansvar för SO Vår. Det är helt enkelt Tryckfels-Nisse som smugit sig in. Dessutom vill vi ta bort meningen som säger att SO Höst kommer att arrangeras i region syd, även om det är fullt möjligt att vi ändå kommer att vara där. 
I övrigt godkänner vi verksamhetsplanen.

Budget
Juniorerna hittade ett fel i budgeten, där 25.000kr i utgifter inte har räknats med. Därför kommer vi be styrelsen ta en extra titt på budgeten. I vilket fall som helst kommer vi att godkänna budgeten.

Personval
Under valen till den nya styrelsen och valberedningen rådde inget tvivel, juniorerna är absolut för! Vi ser jättemycket fram emot att träffa och arbeta med Ida och Frida under de kommande två åren. 

Dessutom kan vi med mycket glädje berätta att juniorerna valt in Stina Fasth som regional juniorrepresentant i region väst! Stina fyller upp vakansen (den lediga platsen) som RJR och har redan gjort ett grymt jobb tillsammans med Andrea. Det går inte att missa hur sjukt taggad och entusiastisk denna fotbollstjej från Jönköping är över sitt uppdrag!

Avslutningsvis skall vi tillägga att ifall det kommer in nya förslag på motioner etc innan eller under årsmötet kommer vi NJRs att rösta på vad vi tror att ni juniorer skulle vilja. Har vi tid kommer vi slänga ut frågan på Facebook förstås, men annars använder vi den "makt" ni givit oss, och hoppas att ni litar på vårt omdöme!

Ha det fett bra, så ses vi på Liseberg den 28 april!!!
Ett inlägg med bilder kommer snart, tills dess:
"Tänk att vi är i en djungel! Och det kommer farliga djur!" - Martina
Foto: Victoria Eidenvall

1 kommentar:

märta fjärta tunbäck sa...

åå. ni är så jävla bra!