tisdag 9 april 2013

EJBM - Dag 2

Dag 2
Dag två började med en riktigt vass aktivitet som ingick i det pågående projektet Right On!, vars tema är mänskliga rättigheter. Anjo från Tyskland som höll i den har varit med och utvecklat Right On!-projektet vilket är aktiviteter, färdiga att genomföra, som läggs ut på Facebook varannan månad för alla världens juniorverksamheter. Klicka här för att komma till deras Facebooksida och gör dem i din lokalförening!
Är tillgång till internet en mänsklig rättighet? Borde det vara det?

Efter Anjos session hölls en session om vilka mål vi har i vår juniorverksamhet och lite om dessa behöver ses över. Kommer ni ihåg Ryan Baum, som jag skrev är med i EJB Team? Ja precis, han. Han presenterade en helt ny "träningsguide" med mängder av hjälp till den som ska utbilda andra i CISV.
Dock var denna guide ännu inte helt färdig och vi väntar med spänning på när den äntligen ska komma ut!

Efter att vi gått i genom vilka mål vår juniorverksamhet bör sträva efter att uppnå var steget till nästa session kort: Local Level at Heart <3.
Denna session gick ut på att vi fick dela med oss av vår juniorverksamhets svårigheter, men också hur vi övervunnit stora utmaningar tidigare. På detta sätt fick man många tips att ta med sig tillbaka till CISV Sweden, bl.a inom områdena rekrytering, motivering, kommunikation och hur man upprätthåller en hög kvalité på aktiviteter. Mums!

Efter lunch samlades vi i våra Neighbourhoods för att samtala om framtiden. Men vadå Neighbourhoods tänker du kanske då? Jo men så här är det: Europa delas in i fyra grannskap: Northen, Wild West, Central Eastern och Mediterranean Neighbourhood.
Dessa fungerar lite som arbetsgrupper och det finns Neighbourhood weekend camps att åka på i alla regioner för den som vill ha en garanterad grym långhelg!
CISV Sweden tillhör Northen Neighbourhood och den i EJB Team som har ansvar för att grannskapet ska fungera bra är Kristyna Nemcanska. Om det är något ni undrar över eller vill ha hjälp med som har att göra med CISV i vårt Neighbourhood, i Europa eller världen så kan ni kontakta "Kiki" eller oss NJRs.

Efter en dag med många givande men tunga sessioner blev det lite lättare aktiviteter. När Kiki och Grace från USA gick upp och höll aktiviteten We <3 International Junior Branch delades vi in i grupper och fick prata av oss om CISV International, European Junior Branch och vilka resurser som finns att hämta online.
Toppen tyckte Anton, för att då fick man chansen att lära sig några fler namn!



Som avslutning på dagen höll de lokala arrangörerna, den så kallade Home Staff en lekfull aktivitet där de blandade in polska traditioner. En rolig avslutning på en produktiv dag!

1 kommentar:

louise sa...

Hurra vad roligt att få läsa om EJBM 2013. Heja er!