onsdag 26 juni 2013

Dags att gå igenom motionerna inför årets IJBC och AIM!


Precis som på våra nationella årsmöten (juniorernas och CISV Swedens) så kommer det under de internationella möten i sommar diskuteras motioner - förslag på hur CISV ska drivas och struktureras. Den närmsta tiden kommer vi att skriva om årets motioner här på bloggen, och vi hoppas att ni vill läsa dem och kommentera vad ni tänker om dem. För att vi ska kunna göra ett bra jobb som representanter behöver vi veta vad just du tycker!

Om du vill läsa allt i sin helhet kan du hitta alla motioner och tillhörande dokument här!

Så, låt oss sätta igång! Det är 23 (!) motioner inkomna, så vi delar upp dem på flera inlägg ;) De första sex motionerna är rätt så rakt på sak, och kommer troligtvis inte skapa någon större diskussion under mötet:



Motion 1 - Protokoll

Den här motionen handlar om att godkänna anteckningarna och protokollen från Annual International Meeting 2012.


Motion 2 - Granskning av medlemsländerna
Den här motionen handlar om att gå igenom CISV's medlemsländer och kategorisera dem efter status (hur många delegationer man skickar etc.). Det här gör man för att lättare kunna fördela resurser på bästa sätt.

Motion 3 - Företagssekreterare
CISV måste ha en företagssekreterare, och den måste utses varje årsmöte. Den här motionen handlar om att utse en företagssekrekterare, och föreslår Gabrielle Mandell som haft uppdraget flera år tidigare.

Motion 4 - Årsredovisning
Den här motionen handlar om att godkänna årsredovisningen för 2012 och att välja revisorer.

Motion 5 - CISV Insurance Company
Den här motionen handlar om att utse en styrelseledamot i CISV Insurance Company - CISVs egna försäkringsbolag. Man föreslår Brett Vottero (som är ordförande för CISV International!).

Motion 6 - Junior Branch i styrdokumenten
Här börjar det bli spännande! Den här motionen är skriven av International Junior Branch (oss!) och handlar om att lägga till två filer till CISV's styrdokument som beskriver juniorverksamhetens syfte och mål, samt definierar ett Junior Branch Event. Tills nu har det inte funnits någon officiel beskrivning av Junior Branch, även om det refereras till JB i flera av våra andra styrdokument. De dokument som nu läggs fram har skrivits av de internationella juniorrepresentanterna med hjälp och input från deltagare på de regionala juniormötena (EJBM, JASPARC och AJBM) och andra juniorer. Du kan ladda ner och läsa dokumenten här!


Sådär, det var allt för idag. Nästa gång tar vi itu med de lite tyngre motionerna. Tills dess:

Vad tycker du om det här? Hur skulle det påverka oss medlemmar i Sverige? Hur skulle det påverka din lokalförening? Hur skulle det påverka dig? Det är viktigt för oss att få veta vad just du tycker så att vi ska kunna göra ett bra jobb under IJBC och AIM i sommar. Kommentera här, skriv till oss på facebook, maila njr@se.cisv.org, skypea oss eller slå en pling till My 070-658 91 67, Anton 070-720 86 94 eller Oskar 072-316 29 41!

2 kommentarer:

Björn sa...

Jag förstår inte motion 5. I den står att Arne från Norge vill fortsätta, men han skall ju redan det till minst 2016. Är det fel namn eller något?

Whoop!

My sa...

Hej Björn!
Well spotted, det verkar faktiskt vara en tabbe här! Arne-Christian blev omvald förra året, och har mandat till 2016. De två sista styckena i den här motionen är likadana som motionen om CISVIIC från förra året, då Arne-Christian valdes. Jag gissar att man återanvänt den gamla motionen och glömt att byta namn och motivering. Det är nog meningen att det istället ska stå om Brett där det nu står om Arne-Christian.