tisdag 16 juni 2009

Area Turns Red 09 - Adam Tensta, Eboi och Infinite Mass

Det är nu 15 år sedan en av Sveriges första stora hiphopgrupper, Infinite Mass, släppte Area Turns Red som ett svar på den tidens främlingsfientlighet. Lasermannen, skinheads på gatorna och filmer som 30:e November och Nattbuss 807 hamnade i blickfånget. Mycket har ändrats sen dess, men väldigt mycket är fortfarande sig likt. Rasismen och främlingsfientligheten har bara tagit nya former.Låten Area Turns Red 09 med Adam Tensta, Eboi och Infinite Mass släpps nu genom RMH Management Group i samarbete med Alla Olika Alla Lika, Sveriges största ungdomskampanj mot fördomar och diskriminering. Det är vårt sätt att visa att rasismen aldrig kan accepteras.Alla Olika Alla Lika och artisterna som deltar i kampanjen vill lyfta frågor som berör integration och rasism, och inspirera andra att också engagera sig. Under året kommer unga människor kunna gå in på kampanjens hemsida www.areaturnsred.se för att där kunna uttrycka sina åsikter i forum, skicka in videoklipp med mera.

Låten kommer att kunna laddas ned på www.comviq.se från den 16/6 och videon har premiär på www.comviq.se och www.areaturnsred.se den 17/6

Syfte med kampanjen Area Turns Red:- Att sätta kampen mot främlingsfientlighet på agendan igen- Att få folk att tänka till och reagera mot rasism och främlingsfientlighet.- Att få ungdomar själva, med enkla medel och på ett fredligt och interaktivt sätt, att arbeta mot fördomar och diskriminering.

Tycker du att detta låter intressant och vill jobba vidare med det? vi letar nämligen efter ambassadörer till kampanjen. om du vill veta mer vad detta innebär eller om du vill bli ambassadör släng iväg ett mail till mig (ellen.rue@se.cisv.org)

Inga kommentarer: